Haastattelu

AC Oulu rakentaa joukkuetta Veikkausliigaan

Vuosi vaihtuu ja niin saapuu myös uusi kausi. Suomalaisesta jalkapallokaudesta 2019 on tulossa jälleen erittäin mielenkiintoinen. Mielenkiintoisia aikoja eletään myös Oulussa, jossa AC Oulu on kasaamassa joukkuetta, jolla on vain yksi tavoite. Nousta kauden päätteeksi Veikkausliigaan. Nousutavoite julkaistiin jo hyvissä ajoin syksyllä kauden päättymisen jälkeen.

“Hallituksen kokouksessa tehtiin päätös nostaa hieman pelaajabudjettia ja sitä kautta ilmoittamaan jo hyvissä ajoin tavoite”, kommentoi AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

AC Oulu on saanut pidettyä viime kauden miehistönsä suhteellisen hyvin kasassa. Jatkosopimuksia on allekirjoitettu mm. Ykkösen maalikuningas Alvarado Morinin, luottovahti Juhani Pennasen ja laitakiitäjä Aapo Heikkilän kanssa. Lisäksi joukkueeseen on hankittu RoPS-puolustaja Fugo Segawa, FC Lahden taskuraketti Loorents Hertsi ja jo kaudella 2009 AC Oulun liigaan nostanut Joni Korhonen FC Hongasta. Tällä hetkellä sopimuksia on kasassa 15 kappaletta.

“Kun pelaajabudjettia päätettiin nostaa maltillisesti, samalla päätettiin pienentää rinkiä määrällisesti. Olemme tehneet kolme hankintaa Veikkausliigasta, mutta pelaajan statuksella ei ole väliä. Pääasia, että meille tulee hyviä ja meille sopivia pelaajia.” kommentoi toimitusjohtaja Meriläinen.

Meriläinen toteaa samalla syyt siihen miksi juuri AC Oulu tulee ensi kaudella voittamaan Ykkösen ja nousemaan Veikkausliigaan.

“Hyvin kasassa pysynyt runko, hyvä valmennus ja tahtotila.”

AC Oulu ei ole nousutavoitteensa kanssa yksin. Moni joukkue on asettanut tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan.

“Siellä on jälleen kerran todella kovia joukkueita sarja täynnä. TPS, Haka, Jaro, Kotka. Kaikilla sama tavoite kuin meillä.” kommentoi Meriläinen.

“Seuran tarkoitus on kehittyä kokonaisvaltaisesti koko ajan. Me ei tehdä mitään toimenpiteitä pelkän liiganousutavoitteen myötä, sillä se on “vain urheilullinen tavoite”. Tarkoitan, että siinä epäonnistuminen ei saa tarkoittaa kaikessa muussa epäonnistumista. Taloudesta ja koko seuran imagosta on pidettävä huolta.” päättää Meriläinen.

Teksti: Mikko Rahja

Haluatko sinäkin lukea mielenkiintoiset jutut ensimmäisenä? Tilaa EOM-jalkapallolehden vuosikerta hintaan 37,5 €/v täältä!